Kiropraktik

 

En kiropraktor har den højest specialiserede uddannelse inden for bevægeapparatet i Danmark. Idag gennemgår man en 5-årig universitetsuddannelse efterfulgt af 1 år i turnus inden, man kan kalde sig kiropraktor.

Vi er uddannet til at diagnosticere, forebygge og behandle funktionsforstyrrelser i rygsøjlen, bækken og skelet. Smerter og symptomer, som kommer derfra, vil i mange tilfælde være egnet til kiropraktisk behandling. Noget af det vigtigste inden for diagnostikken er at finde en årsag til symptomerne og så behandle selve årsagen og ikke kun symptomerne.

 

Her på klinikken lægger vi megen vægt på, at behandlingsforløbene er afsluttede, forstået på den måde, at vi bestræber os på at gøre os selv overflødige, netop ved at fjerne årsagen til problemerne. Når den er væk, er symptomerne væk og der er ikke længere behov for behandling.

I de tilfælde, hvor der ved undersøgelsen påvises disponerende faktorer (bygningsfejl og lignende), der bevirker, at årsagen ikke er fjernet selvom behandlingen er afsluttet med succes, tilbydes forebyggelse for at undgå tilbagefald.

Led i rygsøjle, bækken, arme og ben bliver behandlet ved hjælp af kiropraktiske håndgreb, som løsner leddene. Vi kan også anvende bløddelsbehandling eller supplere med anden behandling.

 

Behandlingerne er som regel uden smerter og tilpasses de enkelte tilfælde. Alle aldersgrupper behandles – her på klinikken var den yngste indtil videre 4 dage gammel og den ældste 98 år.

Aktiv behandling gennem træning er en del af vores virksomhed og i mange tilfælde et vigtigt supplement til den kiropraktiske behandling. Vi fortæller om øvelser og rygtræning, der kan virke styrkende og udstrækkende samt vejleder patienterne i hensigtsmæssige arbejds- og hvilestillibger.