BEHANDLING I KLINIKKEN 

Ved første besøg er det vigtigt at vi får et indblik i, hvordan problemet er opstået og hvor lang tid, det har stået på – og dette er ikke nødvendigvis synonymt med, hvor lang tid de akutte symptomer har været til stede.


Vi optager en journal, hvorefter der laves en præcis ortopædisk og neurologisk undersøgelse efterfulgt af den egentlige kiropraktiske undersøgelse af bevægeapparatets led, muskler, sener, ledbånd og ledkapsler.

Røntgenundersøgelse

Hvis vi skønner, at der er indikation for det, bliver der foretaget en røntgenundersøgelse af det indvolverede område.


Med vores moderne digitale røntgenudstyr er billederne klar på et øjeblik og vi gennemgår dem efterfølgende med patienten – det vil sige, at der ikke er nogen ventetid på røntgensvaret.


Som hovedregel røntgenfotograferes børn ikke medmindre, der er helt specielle omstændigheder.


Kiropraktisk behandling foregår som regel med små hurtige tryk, hvis formål er at løsne de fastlåste led og dermed genoprette den normale bevægelighed i leddene. Vi ”sætter ikke noget på plads”, som mange har opfattelsen af – et led har ikke en plads, men en funktion og denne funktion kan på forskellige måder gå tabt ved at ”leddet sætter sig fast”. Den manglende funktion kompenseres der for i andre led og gradvist ændrer den samlede funktion af dele eller hele bevægeapparatet sig og på den måde kan der opstå symptomer andre steder, end hvor det egentlige problem er.

Det kan også være nødvendigt at løsne op for stive og spændte muskler, typisk i den senere del af behandlingsforløbet.


Der er mange udsagn og historier om kiropraktisk behandling og som med alt andet er nogle berettiget og nogle er ikke. Generelt kan siges, at korrekt udført bør kiropraktisk behandling ikke være noget, man mærker noget særligt til – det vil sige, det er for det meste smertefrit og ukompliceret og man skal begynde at mærke en effekt efter ganske få behandlinger.


Behandlingen tilpasses selvfølgelig alderen og børn under et år får typisk ikke det klassiske ”knæk” – manipulation, og reagerer generelt ekceptionelt godt. Hos gamle mennesker tages der selvfølgelig hensyn til eventuelt kalktab og generelt tages folk ikke i behandling medmindre, der erfaringsmæssigt er overvejende sandsynlighed for at behandlingen kan afsluttes med succes. Ikke-kiropraktiske tilfælde henvises selvfølgelig videre i systemet og generelt har vi heldigvis et godt samarbejde med de lokale læger.

Akut behandling

Ved akutte smerter, forsøg at køle området ned i maks 20 minutter. Læg et viskestykke mellem isen og huden. Efter 1-2 timers pause, eller når huden har fået normaltemperatur, kan isen gentages.


Is bedøver de små nerveender, der sender information om smerte videre ind til centralnervesystemet – og virker derfor smertestillende. Når man fjerner isen, sker efterfølgende en voldsom forøgelse af blodgennemstrømningen i området, og derfor nedbringes lokal hævelse direkte. Indirekte vil den mindskede hævelse føre til yderligere smertelindring.

Ring og få en tid i dag

Brug aldrig is over vitale organer som hjerte, lunger og nyre! Brug aldrig varme.

Hold dig i ro, men gå gerne korte ture, hvis du kan.

Undgå det som gør ondt, typisk at sidde, bøje sig frem og løfte. Ved lændesmerter: Når du skal sidde, skal det være så kort som muligt og på en spisestuestol.

Du kan selv hjælpe helingsprocessen af din ryg ved at forsøge at slappe af samt følge ovenstående råd.

Kan du ikke vente til normale åbningstider er der Kiropraktorvagten i København, 

3333 0050
Share by: